Machines werkplaats

Zitting freesmachine:

Voor het bewerken en vervangen van klepzittingen maken wij gebruik van, naar onze mening de geschiktste machine hiervoor. Dit is een machine die zich ,door middel van een uniek centreersysteem, volledig centreert t.o.v. de klepgeleider. Door deze op luchtkussens zwevend centreersysteem is het overbodig een klep in te schuren na bewerking.

Afpersmachine:

Om een cilinderkop af te persen hebben wij een PMD Piccinotti afpersbak, dit is een machine welke de cilinderkop af kan persen onder een ingestelde druk(3bar) op een ingestelde temperatuur( 80oC). Deze machine kan de cilinderkop 360o draaien tijdens het afpersen, zodat de cilinderkop rondom gecontroleerd kan worden.

Vlakbank:

Voor het vlakken van cilinderkop gebruiken wij de Zanrosso Super 1100Y, bij deze machine kan zowel het vlakken van gietijzeren als aluminium cilinderkoppen plaatsvinden. Het vlakken van gietijzeren cilinderkoppen gebeurt met slijpstenen en het vlakken van aluminium cilinderkoppen d.m.v. een beitel die als het ware een laagje er vanaf schraapt.

Kleppendemonteer apparaat:

Voor het de-en monteren van kleppen gebruiken wij de kleppenmontage tafel. Hierop kunnen we een cilinderkop demonteren zonder hem te beschadigen.

De tafel kan in elke hoek afgesteld worden, met speciale houders worden spietjes voor kleppen vanaf 4 mm gemonteerd.

Straalmachine:

Onze straal machine zorgt ervoor dat onderdelen zoals cilinderkoppen weer als nieuw worden. Ook het stralen van velgen is hierin mogelijk.