Drie productlijnen – drie uitstekende oplossingen

 

Classic

De Börger-draaizuigerpomp in Classic-uitvoering is de gedurende vele jaren en vele keren beproefde basisuitvoering van onze draaizuigerpomp.

Select

De Börger-draaizuigerpomp in de Select-uitvoering bouwt voort op de voordelen van de Classic-lijn.

De Select-lijn beschikt over afzonderlijke met druk belaste asafdichtingen.

Protect

De Protect-uitvoering is vooral geschikt voor kritische media.

Tussen pompkamer en tandwielkast bevinden zich twee dubbel werkende sleepringafdichtingen, die onder druk worden gehouden. Daardoor kan er geen medium tussen de loopvlakken van de afdichtingen terechtkomen.

Börger bouwt al meer dan 20 jaar kwalitatief hoogwaardige draaizuigerpompen. Met de vele verschillende typen en materialen kan voor iedere toepassing de passende draaizuigerpomp worden geconfigureerd. Vandaag de dag bestaan er drie productlijnen met verschillende asafdichtingen en zeer gevarieerde uitrustingsmogelijkheden van een gestandaardiseerde pompkamer.

De Börger-draaizuigerpomp – de pionierstijd

Sinds het einde van de jaren 80 bieden we de Börger-draaizuigerpomp aan met de vandaag de dag nog in hoofdlijnen actuele, eenvoudig werkende sleepringafdichtingen. In die tijd bestonden er nog geen productlijnen. Het aantal productvarianten was bescheiden klein.

Het was moeilijk de wereld te overtuigen van het volledig nieuwe principe van de toen nog onbekende Börger-pomp met de rotoren met elastomeercoatings. We begonnen op de wereldmarkt van de pompen uit te leggen wat er allemaal kan worden verpompt met de Börger-draaizuigerpompen.

Met de vele verschillende toepassingen, eisen en klantwensen groeide de productvariatie van de Börger-draaizuigerpomp gestaag.

20 uitvoeringen en capaciteiten tot 1.000 m³/h

Intussen verpompen op het basisprincipe van de klassieke Börger-draaizuigerpomp 20 uitvoeringen capaciteiten tussen de 1 en 1000 m³/h. Met de vele componentvarianten en een uniek, gevarieerd aanbod aan rotoren en materialen kan de pomp voor iedere toepassing individueel worden samengesteld.

Vandaag de dag bestaan er drie productlijnen met verschillende asafdichtingen en zeer gevarieerde uitrustingsmogelijkheden van een gestandaardiseerde pompkamer.

Drie productlijnen

De Classic productlijn beschikt over een grote veelzijdigheid aan uitvoeringen en rotorvarianten. De pompen zijn uitgerust met de vele malen beproefde, eenvoudig werkende sleepringafdichting.

De Select pompen beschikken over een met druk belaste, eenvoudig werkende sleepringafdichting per as. De tussenkamer tussen de pompkamer en de tandwielkast zorgt voor een hoge mate aan veiligheid.

De Protect product lijn is uitgerust met een dubbel werkende sleepringafdichting. Om deze met druk belaste afdichting voldoende inbouwruimte te geven moest de pomp opnieuw worden ontwikkeld en de gelijkloop tandwielkast worden aangepast. Sinds enkele jaren is de pomp met de typeaanduiding DPL succesvol op de markt.